Nationaal Holocaust Namenmonument

Op zondag 19 september 2021 werd het Nationaal Holocaust Namenmonument in Amsterdam onthuld door koning Willem Alexander. Hieraan was een turbulente periode van vijftien jaar onenigheid vooraf gegaan.

Lees meer
De wonderlijke wezens van Ferdi

De Damsel- Dragonfly uit 1967 is van de hand van Ferdi Tajiri-Jansen en behoort tot haar collectie Hortisculpturen. Een reeks monumentale beelden bekleed met felgekleurd imitatiebont ontworpen in de periode 1966-1969

Lees meer
Het Ambacht: Elisabet Stienstra

“Het begint met een idee en pas daarna kies ik het materiaal.” In haar inspirerende atelier in Woonwerkpand Tetterode, de voormalige Lettergieterij Amsterdam, vertelt beeldhouwer Elisabet Stienstra vol passie over haar werk.

Lees meer
Boris Tellegen

Momenteel is de beeldengroep BRB van Boris Tellegen te zien tijdens ARTZUID 2023. In februari bezocht ik voor Beeldenmagazine de kunstenaar in zijn atelier in Amsterdam.

Lees meer
Een reusachtige teddybeer

The Bear logeert nog tot en met 24 september in Amsterdam en maakt deel uit van de beeldenroute ARTZUID. Hij is het geesteskind van de Poolse kunstenares Anna Mrzyglod.

Lees meer
Hip, hip, hurra!

Het is één van de meest sfeervolle schilderijen uit de Scandinavische kunstgeschiedenis: Hip, hip, hurra! Kunstnerfest på Skagen van Peder Severin Krøyer. De warmte van de zomerdag, doorgebracht met vrienden, straalt uit het met zonlicht overgoten doek.

Lees meer
En Plein Air, de kunstenaar in de vrije natuur

Met hun schilderskist op de rug en doeken en veldezel onder de arm, trokken de kunstenaars de vrije natuur in. Daar kwamen zij erachter dat de nieuwe manier van werken in de open lucht ook nieuwe technieken en materialen vereisten

Lees meer