Artelicious-lezingen
Waar kunst het culinaire ontmoet
Diana Kostman en boek- en kunsthistoricus IJsbrand van Dijk hebben een reeks succesvolle lezingen verzorgd voor een breed publiek waarin de weinig belichte culinaire kant van beroemde kunstenaars voor het voetlicht traden. In 2016 begon Artelicious meteen succesvol met
‘La
Cuisine de monsieur Momo, célibataire.' Dit levenslustige kookboek, werd samengesteld door Maurice Joyant ter nagedachtenis aan zijn goede vriend Henri de
Toulouse-Lautrec.
Andere onderwerpen waren onder meer Pieter Bruegel de Oude en de laat-middeleeuwse keuken, De Parijse soirees van Gertrude Stein en de invloed van de groene fee (absint) op Vincent van Gogh.
De Wilde
Frambozen van Andy Warhol: Gastronomie en POP Art in het New York van de jaren
zestig
In het voorjaar van 2023 keert Artelicious terug met de elfde editie. Deze
zal geheel in het teken staan van cultfenomeen en selfmade man Andy Warhol
(1928-1987), de bekendste kunstenaar van de POP Art.
Tijdens deze middag vertelt Diana over het leven en werk van Andy Warhol en
IJsbrand zal dieper ingaan op het ontbijt van de koning van de pop art en welke
cafetaria en restaurants in The Big Apple hij en zijn vrienden uit de Factory
vaak bezochten.
De middag wordt afgesloten met een smakelijke (vegetarische) proeverij van
kleine gerechten.
Adres: Bloemstraat 27, Hilversum
Uw gegevens zullen nooit zonder uw toestemming worden doorgegeven aan derden. Indien u de nieuwsbrief wilt ontvangen, kunt u dit bij uw inschrijving aangeven. U kunt zich hiervoor op ieder moment weer uitschrijven. Uw telefoonnummer wordt alleen gebruikt door Artemis Omnibus om contact met u te kunnen opnemen wanneer een les, lezing of andere activiteit waarvoor u zich heeft ingeschreven plotseling komt te vervallen. Lees meer in de Privacyverklaring.
De voorgaande Artelicious themamiddagen en -avonden stonden in het teken van de volgende onderwerpen:
NIEUW Artelicious on the road
Wilt u voor een verjaardag of andere feestelijke gelegenheid een Artelicious themamiddag of avond bij u thuis of op en andere locatie organiseren? Dat kan! In overleg verzorgen wij een kunsthistorische en culinair historische lezing met afsluitend een proeverij. U kunt kiezen uit vijf thema's: