Artelicious-lezingen


Diana Kostman en IJsbrand van Dijk hebben een reeks succesvolle lezingen verzorgd voor een breed publiek waarin de weinig belichte culinaire kant van beroemde kunstenaars voor het voetlicht traden. Aan bod zijn onder meer geweest Henri de Toulouse - Lautrec en zijn kookboek, Pieter Bruegel de Oude en de laat-middeleeuwse keuken, De Parijse soirees van Gertrude Stein en de invloed van de groene fee (absint) op Vincent van Gogh.  Op zaterdagmiddag 24 november en 1 december keert het kunst- en culinair-historische  evenement terug met een editie die in het teken zal staan van Claude Monet, schilder en fijnproever. Binnenkort leest u hier meer informatie.


VERWACHT:

24 november en 1 december 2018: Claude Monet, schilder en fijnproever. In deze Artelicous wordt een kijkje genomen in de beroemde tuin van Giverny en in de keuken van de schilder die zoveel van zijn waterlelies hield.

Aanmelden voor deze Artelicious is al mogelijk. U kunt onderstaand formulier invullen.


Uw gegevens zullen nooit zonder uw toestemming worden doorgegeven aan derden. Indien u de nieuwsbrief wilt ontvangen, kunt u dit bij uw inschrijving aangeven. U kunt zich hiervoor op ieder moment weer uitschrijven. Uw telefoonnummer wordt alleen gebruikt door Artemis Omnibus om contact met u te kunnen opnemen wanneer een les, lezing of andere activiteit waarvoor u zich heeft ingeschreven plotseling komt te vervallen. Lees meer in de Privacyverklaring.


De voorgaande Artelicious themamiddagen en -avonden stonden in het teken van de volgende onderwerpen:


  • Een surrealistisch diner bij Salvador en Gala Dalí.


  • Vincent van Gogh en La Fée Verte (de geschiedenis van absint)


  • Een Parijse soiree met Pablo Picasso en Gertrude Stein


  • Frida's Fiestas (Frida Kahlo en de Mexicaanse keuken)


  • De keuken van Pieter Bruegel (De Zuid-Nederlandse keuken uit de zestiende eeuw)


  • Artelicious de Première:  Een kunstzinnige en culinaire avond met kunstenaar en cuisinier Henri de Toulouse-Lautrec (november 2016)