Artelicious-lezingen


Diana Kostman en IJsbrand van Dijk hebben een reeks succesvolle lezingen verzorgd voor een breed publiek waarin de weinig belichte culinaire kant van beroemde kunstenaars voor het voetlicht traden. Aan bod zijn geweest Henri de Toulouse - Lautrec en zijn kookboek, Pieter Bruegel de Oude en de laat-middeleeuwse keuken en de afgelopen zomer werden de schilderijen en gerechten van Frida Kahlo  voorgeschoteld. 

Dit najaar keert Artelicious terug met: 

"Een Parijse soirée met Pablo en Gertrude."

Parijs in de jaren twintig. De moderne stad bruist en werkt als een magneet voor kunstenaars, schrijvers en musici. Ernest Hemingway dompelt zich in het kroegleven, Josephine Baker trekt volle zalen met haar uitbundige dans en Pablo Picasso heeft als schilder naam gemaakt en geniet van zijn steeds meer stijgende roem. Vaak is hij te gast bij Gertrude Stein, die woont op 27 Rue de Fleurus, door velen uitgeroepen tot het belangrijkste artistieke en literaire adres van de twintigste eeuw.   

Naast de vele gesprekken over eigentijdse literatuur en kunst, door Gertrude verwoed verzameld, wordt er ook genoten van culinaire hoogtepunten bereid door Alice B. Toklas, de levenspartner van Gertrude. 

Tijdens de lezing wordt ingegaan op de Parijse periode van Picasso, de artistieke kringen rond Gertrude en de gastronomische kwaliteiten van de hoogstaande Parijse chef cuisiniers in het algemeen en die van Alice B. Toklas in het bijzonder. 

Artelicious vindt plaats in de Bloemstraat 27 in Hilversum. De kosten voor de avond of middag bedragen €22,50 incl. proeverij. De proeverij is ook geschikt voor vegetariërs.

Artelicious "Een Parijse soirée met Gertrude Stein en Pablo Picasso" vindt plaats op vrijdag 13 oktober van 20.00 tot 22.00 uur en op zaterdag 21 oktober van 15.00 - 17.00 uur.

U kunt zich voor deze Artelicious aanmelden via het aanmeldformulier of telefonisch op 035-8884795.


Contacteer Ons