Artelicious

Artelicious-lezingen

Waar kunst het culinaire ontmoet

Diana Kostman en IJsbrand van Dijk hebben een reeks succesvolle lezingen verzorgd voor een breed publiek waarin de weinig belichte culinaire kant van beroemde kunstenaars voor het voetlicht traden. In 2016 begon Artelicious meteen succesvol met  ‘La Cuisine de monsieur Momo, célibataire.' Dit levenslustige kookboek, werd samengesteld door Maurice Joyant ter nagedachtenis aan zijn goede vriend Henri de Toulouse-Lautrec.

Andere onderwerpen waren onder meer Pieter Bruegel de Oude en de laat-middeleeuwse keuken, De Parijse soirees van Gertrude Stein en de invloed van de groene fee (absint) op Vincent van Gogh. 


Dit najaar keert Artelicious terug met een speciale renaissance editie: Michelangelo en Scappi, de kunstenaar en de kok aan het hof van de paus


Data:

Zaterdag 30 november: 15.00 - 17.00 uur

Zaterdag 07 december: 15.00 - 17.00 uur


Bloemstraat 27, Hilversum


Uw gegevens zullen nooit zonder uw toestemming worden doorgegeven aan derden. Indien u de nieuwsbrief wilt ontvangen, kunt u dit bij uw inschrijving aangeven. U kunt zich hiervoor op ieder moment weer uitschrijven. Uw telefoonnummer wordt alleen gebruikt door Artemis Omnibus om contact met u te kunnen opnemen wanneer een les, lezing of andere activiteit waarvoor u zich heeft ingeschreven plotseling komt te vervallen. Lees meer in de Privacyverklaring.


De voorgaande Artelicious themamiddagen en -avonden stonden in het teken van de volgende onderwerpen:


  • Dinner with Jackson and Lee

  • Claude Monet:  Schilder en fijnproever.


  • Een surrealistisch diner bij Salvador en Gala Dalí.


  • Vincent van Gogh en La Fée Verte (de geschiedenis van absint)


  • Een Parijse soiree met Pablo Picasso en Gertrude Stein


  • Frida's Fiestas (Frida Kahlo en de Mexicaanse keuken)


  • De keuken van Pieter Bruegel (De Zuid-Nederlandse keuken uit de zestiende eeuw)


  • Artelicious de Première:  Een kunstzinnige en culinaire avond met kunstenaar en cuisinier Henri de Toulouse-Lautrec (november 2016)