Rondleidingen 


Rondleiding Hollandse meester uit de Hermitage (VOLGEBOEKT)

De collectie Hollandse Meesters van de Hermitage is met meer dan 1000 werken de grootste collectie buiten Nederland op dit gebied. Veel van deze werken zijn eeuwen geleden al door de tsaren aangekocht en sindsdien niet meer in Nederland terug geweest. Met de tentoonstelling Hollandse meesters uit de Hermitage is daar verandering in gekomen. Tot en met 27 mei is in de Hermitage aan de Amstel werk te zien van 50 kunstenaars uit de Gouden Eeuw waaronder uiteraard Rembrandt, Jan Steen en Frans Hals.
Zondag 21 januari zal ik in opdracht van de Volksuniversiteit Het Gooi een rondleiding door deze tentoonstelling verzorgen.

We verzamelen op zondag 21 januari om 10.45 uur in de ontvangsthal van de Hermitage. Zorgt u dat u voor aanvang van de rondleiding een entreebewijs voor de Hermitage in uw bezit heeft (niet bij de cursusprijs inbegrepen).

Deze rondleiding is volgeboekt, u kunt hiervoor niet meer inschrijven.


Rondleiding Rijksmuseum; de religieuze route


Veel kunstenaars werden in de loop der eeuwen geïnspireerd door religie. Bekend zijn de Bijbelse voorstellingen van bijvoorbeeld Rembrandt, maar het Rijksmuseum heeft veel meer op het gebied van religieus geïnspireerde kunst. Tijdens de rondleiding kijken we naar onder meer schilderijen van Cornelis Cornelisz. van Haarlem, verbazen we ons over gebedsnoten en zien dat ook Mondriaan zich door religie heeft laten inspireren.

Datum: zondag 11 februari 11.00 uur. Zie voor meer informatie en aanmelding de website van de Volksuniversiteit Baarn