Rondleidingen


ARTZUID

Deze zomer kunt u weer genieten van prachtige kunst tijdens de beeldenroute van ARTZUID. Ook deze editie is weer samengesteld door oud-Stedelijk Museumdirecteur Rudi Fuchs. In het kader van het themajaar 100 jaar De Stijl heeft hij voornamelijk abstracte beelden geselecteerd. Deze beeldenroute gaat nog meer leven wanneer u deze bezoekt met een rondleiding. Speciaal voor ARTZUID mag ik rondleidingen organiseren voor groepen. Wilt u een leuke dag organiseren voor uw familie, vrienden, collega's enzovoorts en deze extra bijzonder maken dan is een rondleiding door mij langs de beeldenroute een echte aanrader. Datum en tijdstip kunnen in overleg met mij worden afgesproken. ARTZUID 2017 is nog tot en met 17 september te bezoeken.

De door ARTZUID vastgestelde tarieven voor deze rondleidingen bedragen:

Groepen van 1-10 personen € 180,-

Groepen van 11-15 personen  €250,-

Groepen van 16-20 personen € 325,-

Voor meer informatie of het boeken van een rondleiding kunt u contact opnemen met mij via email of telefonisch op 035-8884795


Het Rijksmuseum; de schatkamer van Nederland

Het Rijksmuseum wordt wel de schatkamer van Nederland genoemd. Het museum heeft een imposante collectie kunstwerken uit de Gouden Eeuw die toeristen van over de hele wereld trekt. Tijdens de rondleiding door het museum kijken we naar bekende en onbekende werken uit de collectie en ziet u dat ook het gebouw zelf een prachtig kunstwerk op zich is dat de geschiedenis van Nederland vertelt. U bekijkt het museum en de collectie na de rondleiding met andere ogen.

Datum zondag 11 oktober van 11.00 - 13.00 uur. U kunt u voor deze rondleiding aanmelden via de Volksuniversiteit Baarn Deelname kost € 14,50 exclusief de entree van het museum.


De Stijl en Metz & Co

Van 14 oktober tot en met 28 januari 2018 is in het Stedelijk Museum in Amsterdam de tentoonstelling De Stijl en Metz & Co te zien. Het Amsterdamse warenhuis Metz &Co speelde vanaf eind jaren ’20 een grote rol bij de verspreiding van het modernisme in Nederland. Leden van De Stijl, zoals Bart van der Leck, Friedrich Vordemberge-Gildewart en Vilmos Huszár, ontwierpen meubelen, interieurtextiel en verpakkingen voor het warenhuis. Van deze kunstenaars worden werken gepresenteerd, in samenhang met hun toegepaste werk voor Metz & Co. Daarnaast wordt werk getoond van ontwerpers die door De Stijl beïnvloed werden, zoals Sonia Delaunay, die veel stoffen voor het warenhuis ontwierp. In deze rondleiding zal ik uitgebreid ingaan op de invloed die De Stijl had op de ontwerpers van Metz & Co.

Datum donderdag 14 december van 11.00 - 13.00 uur. U kunt u voor deze rondleiding aanmelden via de Volksuniversiteit Baarn Deelname kost € 14,50 exclusief de entree van het museum.