Rondleidingen / MuseumexcursiesLeren kijken naar kunst in het Rijksmuseum


In navolging van het succes van de cursus "Leren kijken naar kunst" organiseer ik zondag 13 januari een speciale rondleiding door het Rijksmuseum, de schatkamer van de Nederlandse kunst en geschiedenis. Ik neem u in twee uur tijd mee langs de verschillende stijlen in de (Nederlandse) kunst van de middeleeuwen tot en met de 20e eeuw. Uiteraard bezoeken we de eregalerij met de meesterwerken uit de Gouden Eeuw van onder meer Rembrandt, Vermeer en Frans Hals maar daarnaast wordt ook uitgebreid aandacht besteed aan de overige stromingen uit de (voornamelijk) Nederlandse kunstgeschiedenis. We beginnen bij het oudst bewaard gebleven schilderij uit de Nederlandse geschiedenis, de Gedachtenistafel van de Heren van Montfoort uit 1380 en reizen de tijd door tot en met de CoBrA kunst uit de 20e eeuw.

De rondleiding gaat door bij minimaal 7 aanmeldingen. Er is plaats voor maximaal 15 deelnemers. U kunt zich voor de rondleiding aanmelden door onderstaand formulier in te vullen. Wilt u met meer personen komen dan kunt u dit aangeven onder "Eventuele opmerkingen."


Datum: Zondag 13 januari van 11.00 - 13.00 uur

Start: Meetingpoint in de ontvangsthal van het Rijksmuseum

Kosten: € 15 p.p. (exclusief entree museum/Museumkaart is geldig)

Deze rondleiding gaat gegarandeerd door. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Uw gegevens zullen nooit zonder uw toestemming worden doorgegeven aan derden. Indien u de nieuwsbrief wilt ontvangen, kunt u dit bij uw inschrijving aangeven. U kunt zich hiervoor op ieder moment weer uitschrijven. Uw telefoonnummer wordt alleen gebruikt door Artemis Omnibus om contact met u te kunnen opnemen wanneer een les, lezing of andere activiteit waarvoor u zich heeft ingeschreven plotseling komt te vervallen. Lees meer in de Privacyverklaring.