Rondleidingen / Museumexcursies


Art Hilversum

Ook dit jaar zal ik weer diverse rondleidingen en een fietstour organiseren in het kader van ART Hilversum. Tijdens de open atelierdagen ( 23 , 24, 30 juni en 1 juli) zal ik  om 14.00 uur een rondleiding verzorgen door de overzichtstentoonstelling in Museum Hilversum. Daar is werk te zien van alle kunstenaars die deelnemen aan de open atelierdagen. Tijdens het tweede weekend, op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli staan de rondleidingen in het teken van families met extra aandacht voor kinderkunst. Deze rondleidingen zijn gratis toegankelijk met een entreebewijs voor het Museum en u hoeft zich hiervoor niet aan te melden.

Op zondag 24 juni is het mogelijk om deel te nemen aan een fietstour langs diverse ateliers. Deze tour begint om 11.00 uur bij Museum Hilversum op de Kerkbrink. De bijdrage voor deze fietstour is €4,50 en u kunt zich hiervoor aanmelden via Art Hilversum.


Tussen Mariaplaats en Wittevrouwenstraat. Een cultuurhistorische wandeling door de binnenstad van Utrecht.

Zondag 15 juli 11.00 - 13.00 uur


Komend naar het centrum van de bisschopsstad Utrecht valt meteen de 112 meter hoge kerktoren van de Domkerk in het oog. De oorspronkelijke Dom werd gesticht in 690 door de Engelse missionaris Willibrord en is gewijd aan de Heilige Sint Maarten. De huidige toren werd tussen 1321 en 1382 gebouwd en is de hoogste kerktoren van Nederland. Het daarbij gelegen Domplein behoort tot het oude hart van de stad en heeft een geschiedenis teruggaand tot de Romeinse tijd. In de nabijheid van de Dom, aan onder meer de Pausdam, de Nieuwe Gracht en de Mariaplaats bevinden zich ook prachtige monumenten die het bekijken meer dan waard zijn. Tijdens de twee uur durende wandeling zal langs vele oogstrelende gevels gewandeld worden en daarbij wordt niet voorbijgegaan aan bijzondere en verborgen plekjes die een ware oase van rust zijn binnen het drukke stadscentrum. De kunsthistorische gidsen IJsbrand van Dijk en Diana Kostman nemen u mee langs monumenten, als het verborgen Pandhof van St. Marie, het middeleeuwse Zoudenbalchhuis, de Domkerk, het Buurkerkhof en het mysterieuze het Wed.

We verzamelen 15 juli om 11.00 uur op de Mariaplaats, ter hoogte van nummer 13 (Bison Bowling) bij de "Loertoeter."

De bijdrage voor deze stadswandeling is € 12,50. U kunt zich aanmelden door middel van onderstaand aanmeldformulier. Er kunnen maximaal 15 personen mee.


Contacteer Ons

Uw gegevens zullen nooit zonder uw toestemming worden doorgegeven aan derden. Indien u de nieuwsbrief wilt ontvangen, kunt u dit bij uw inschrijving aangeven. U kunt zich hiervoor op ieder moment weer uitschrijven. Uw telefoonnummer wordt alleen gebruikt door Artemis Omnibus om contact met u te kunnen opnemen wanneer een les, lezing of andere activiteit waarvoor u zich heeft ingeschreven plotseling komt te vervallen. Lees meer in de Privacyverklaring.