Wie het kleine niet eert 2

Na de grote belangstelling voor de cursusreeks Wie het kleine niet eert in 2017, is het dit najaar tijd voor een vervolg. Ook ditmaal komen kleine maar niet minder belangrijke Nederlandse musea voor het voetlicht.

De eerste les zal ingegaan worden op het Van Abbemuseum in Eindhoven, een spannende collectie op het gebied van de moderne kunst, samengesteld door Henri van Abbe (hier geportretteerd door Van Dongen).

In de tweede les zoeken we het noordelijker op en komen we aan in Amstelveen waar industrieel en verzamelaar Jan van der Togt, bekend van de Tomado-fabrieken, een intiem museum liet bouwen voor zijn indrukwekkende collectie glaskunst en moderne beeldende kunst.

In de derde les blijven we dichtbij huis met een virtueel bezoek aan de markante voormalige villa De wilde zwanen van het kunstminnend echtpaar Anna en William Singer.

In de lessen vier en vijf besteden we aandacht aan twee recent opgerichte musea. Allereerst komt No Hero in Delden aan bod, waar gekozen is voor een internationale brede blik op kunst. We sluiten af met een smakelijk overzicht van de Van den Broek-collectie in LAM in Lisse die het thema voedsel in de kunst omvat. 


Prijs: € 75,-


Locatie, datum en tijd:

  • Hilversum, St. Joseph: Minckelersstraat 71:

Donderdag 15.30 - 17.00 uur

26 september, 3, 10, 17 en 31 oktober

(VOLGEBOEKT - aanmelding niet meer mogelijk)


  • Weesp, Bibliotheek: Oudegracht 67:

Vrijdag 10.00 - 11.30 uur

27 september, 4, 11, 18 en 25 oktober


  • Naarden, Bellefleur: Mackaylaan 11 a: 

Zaterdag 10.30 - 12.00 uur

28 september, 5, 12, 19 en 26 oktober

(VOLGEBOEKT - aanmelding niet meer mogelijk)


  • Bussum, Palmpit: Koekoeklaan 3:

Maandag 14.30 - 16.00 uur

30 september, 7, 14, 21 en 28 oktober

(VOLGEBOEKT - aanmelding niet meer mogelijk)


Aanmeldformulier

Uw gegevens zullen nooit zonder uw toestemming worden doorgegeven aan derden. Indien u de nieuwsbrief wilt ontvangen, kunt u dit bij uw inschrijving aangeven. U kunt zich hiervoor op ieder moment weer uitschrijven. Uw telefoonnummer wordt alleen gebruikt door Artemis Omnibus om contact met u te kunnen opnemen wanneer een les, lezing of andere activiteit waarvoor u zich heeft ingeschreven plotseling komt te vervallen. Lees meer in de Privacyverklaring.