Vrouwen in de kunst 3


Beeldend kunstenaars in de 19e en 20e eeuw mochten zich verheugen op een grote schare bewonderaars uit met name de welgestelde en culturele kringen. Zo was bijvoorbeeld de bewondering voor Picasso in de jaren dertig van de vorige eeuw zo groot dat hij van de Spaanse Republikeinse regering de opdracht kreeg een monumentaal schilderwerk te maken voor de wereldtentoonstelling van 1937. Hoewel afhankelijk verguisd, wordt Guernica, tegenwoordig gezien als het magnus opus van de Spaanse meester. Minder bekend is dat de minnares van Picasso, de beeldend kunstenaar en fotograaf Dora Maar, een belangrijke bijdrage leverde aan dit schilderij.

Het langverwachte vervolg van Vrouwen in de kunst 2, Vrouwen in de kunst 3, zal naast deze krachtige kunstenares en haar imposante werk, aandacht besteden aan vijf andere vrouwelijke kunstenaars die in tegenstelling tot hun mannelijke collega’s vaak in de vergetelheid zijn geraakt.

De kunstenaars die in chronologische volgorde aan bod zullen komen zijn:

Berthe Morisot, impressionistisch schilder van het eigentijdse leven

Suzanne Valadon, begon in de laat negentiende eeuw als schildersmodel en ontwikkelde zich tot een postimpressionistisch kunstschilder van onder meer bloemstillevens en naakten.

Dora Maar, kubistisch schilder en fotograaf van onder andere Picasso en zijn werk.

Georgia O’Keeffe, bekend van haar kubistisch-realistisch werk, waaronder haar geabstraheerde bloemen.

Tamara de Lempicka, een belangrijke vertegenwoordiger van de art deco.

Gunnel Wåhlstrand, hedendaags foto-realistisch kunstenaar bekend van de weergave van haar familiealbum.


De kosten bedragen € 90 voor 6 lessen


data Hilversum St. Joseph: Donderdag 8, 15, 22 en 29 november, 6 en 13 december van 15.30 - 17.00 uur.


data Weesp Bibliotheek: Vrijdag 9, 16, 23 en 30 november, 7 en 14 december van 10.00 - 11.30 uur


data Naarden Bellefleur: Zaterdag 10, 17 en 24 november en 01, 8 en 15 december van 10.30 - 12.00 uur


data Bussum Palmpit: Maandag 12, 19 en 26 november en 3, 10 en 17 december van 14.30 - 16.00 uur
Aanmeldformulier

Uw gegevens zullen nooit zonder uw toestemming worden doorgegeven aan derden. Indien u de nieuwsbrief wilt ontvangen, kunt u dit bij uw inschrijving aangeven. U kunt zich hiervoor op ieder moment weer uitschrijven. Uw telefoonnummer wordt alleen gebruikt door Artemis Omnibus om contact met u te kunnen opnemen wanneer een les, lezing of andere activiteit waarvoor u zich heeft ingeschreven plotseling komt te vervallen. Lees meer in de Privacyverklaring.