Door kunstenaars gekleed Maart 2020

Mode in de kunst en kunst in de mode

Wanneer we naar verstilde portretten kijken uit bijvoorbeeld de 17e eeuw, verbazen wij ons vaak over de prachtig uitgebeelde kleding van de dames en heren van hoge komaf. Zo tonen de geportretteerden ons prachtig glanzende satijnen rokken, imposante molensteenkragen, verfijnde details in het kantwerk of zeer delicaat geschilderde patronen. Door deze portretten maar ook andere genres in de schilderkunst krijgen we een aardig beeld van de steeds veranderende mode in de kleding door de eeuwen heen.

In de 20e eeuw wordt daar een extra dimensie aan toegevoegd, wanneer de couturier en de beeldend kunstenaar elkaar steeds vaker beginnen op te zoeken en onderling te beïnvloeden. Denk hierbij aan de oogstrelende stofontwerpen van Raoul Dufy, de kleurrijke kledingontwerpen van Sonia Delaunay, maar ook de beroemde samenwerking tussen de excentrieke Salvador Dalí en de eigenzinnige Elsa Schiaparelli die samen de Kreeftenjurk ontwierpen, een buitengewoon verrassende jurk die bekend is geworden omdat deze gedragen werd door de geliefde van Koning Edward VIII, de Amerikaanse socialite Wallis Simpson.

Deze cursus bestaat uit vier lessen waarin tijdens iedere les aandacht zal zijn voor markante voorbeelden van kledingstijlen door de eeuwen heen.


Prijs: € 60,-


Locatie, datum en tijd:

  • Hilversum, St. Joseph: Minckelersstraat 71:

Donderdag 15.30 - 17.00 uur

12, 19, 26 maart en 2 april


  • Weesp, Bibliotheek: Oudegracht 67:

Vrijdag 10.00 - 11.30 uur

13, 20, 27 maart en 3 april


  • Naarden, Bellefleur: Mackaylaan 11 a:

Zaterdag 10.30 - 12.00 uur

14, 21, 28 maart en 4 april


  • Bussum, Palmpit: Koekoeklaan 3:

Maandag 14.30 - 16.00 uur

16, 23, 30 maart en 6 aprilAanmeldformulier

Uw gegevens zullen nooit zonder uw toestemming worden doorgegeven aan derden. Indien u de nieuwsbrief wilt ontvangen, kunt u dit bij uw inschrijving aangeven. U kunt zich hiervoor op ieder moment weer uitschrijven. Uw telefoonnummer wordt alleen gebruikt door Artemis Omnibus om contact met u te kunnen opnemen wanneer een les, lezing of andere activiteit waarvoor u zich heeft ingeschreven plotseling komt te vervallen. Lees meer in de Privacyverklaring.