Dat is geen kunst!!!

Na een eeuwenlange dominante aanwezigheid van de klassieke of academische kunst, schudde de kunstwereld halverwege de 19e eeuw op haar grondvesten met het tentoonstellen van Édouard Manets Le Dejeuner sur l’herbe. Dit geschilderde schandaal van 208 x 264 cm toont een picknick van twee modieus geklede mannen, een halfnaakte en een naakte vrouw. Dit werk riep bij de in grote getale toegestroomde menigte in de Salon des Refusés een storm van protest op. De voorstelling op de voorgrond met de drie figuren toonde duidelijk een verwijzing naar Rafaels Het oordeel van Paris. Hoe kon een Frans kunstenaar zo’n wereldberoemd werk verkwanselen voor zijn eigen aanstootgevende schildering, zo was de algemene mening.

Dit klassieke voorbeeld laat zien hoe kunst de gemoederen bezig kan houden en hoe de smaak rondom esthetiek kan veranderen. Deze zesdelige collegereeks zal ingaan op een reeks markante voorbeelden waarbij kunst in al haar facetten onderwerp van gesprek werd bij connaisseurs en het grote publiek. Hierbij moet worden gedacht aan opzienbarende kunstuitingen zoals het urinoir van Duchamp, Nana Hon van Jean Tinguely en Niki de Saint Phalle, de pornografische billboards van Jeff Koons en de graffitiprojecten van Banksy op de Westelijke Jordaanoever.


De kosten bedragen € 90 voor 6 lessen


data Hilversum St. Joseph: Donderdag 17, 24 en 31 januari, 7, 14, 21 februari van 15.30 - 17.00 uur


data Weesp Bibliotheek: Vrijdag 18, 25 januari, 1, 8, 15 en 22 februari van 10.00 - 11.30 uur


data Naarden Bellefleur: Zaterdag 19, 26 januari, 2, 9, 16 en 23 februari van 10.30 - 12.00 uur


data Bussum Palmpit: Maandag 21, 28 januari, 4, 11, 18 en 25 februari van 14.30 - 16.00 uurAanmeldformulier

Neem contact met ons op

Uw gegevens zullen nooit zonder uw toestemming worden doorgegeven aan derden. Indien u de nieuwsbrief wilt ontvangen, kunt u dit bij uw inschrijving aangeven. U kunt zich hiervoor op ieder moment weer uitschrijven. Uw telefoonnummer wordt alleen gebruikt door Artemis Omnibus om contact met u te kunnen opnemen wanneer een les, lezing of andere activiteit waarvoor u zich heeft ingeschreven plotseling komt te vervallen. Lees meer in de Privacyverklaring.