Nieuw. Cultuurvakantie Zuid-Frankrijk: "In de voetsporen van Henri de Toulouse-Lautrec"


Ontdek, proef én beleef de geboortestreek van Henri de Toulouse-Lautrec in al zijn facetten.

De begaafde schilder en tevens levensgenieter werd geboren in het Zuid-Franse Albi. Hij staat bekend als de kleine kunstenaar met een groot scheppend vermogen. Denk hierbij aan zijn uitbundig temperamentvolle schilderijen en posters van onder meer de Moulin Rouge en zijn ondeugende can-can-danseressen in de bruisende Parijse uitgaanswijk Montmartre.

Over Henri’s jeugd in het Zuiden, zijn ontwikkeling tot veelzijdig kunstenaar en zijn liefde voor de Franse kookkunst is veel minder bekend. Leer tijdens de cultuurvakantie In de voetsporen van Henri de Toulouse-Lautrec deze verborgen periode kennen. Ontdek het kasteel Château du Bosc, waar Henri zijn jonge jaren doorbracht. Bezoek de grootste collectie van zijn werk in Albi. Teken en schilder als de meester onder begeleiding van professioneel kunstenaar Agata Serafin. Luister naar zijn boeiende levensverhaal en de kleurrijke thema’s uit zijn werk, behandeld door mij, Diana Kostman. Ontdek samen met kunst- en boekhistoricus IJsbrand van Dijk de onderbelichte culinaire kant van meesterkok Henri. Krijg daarbij zelf de kans om een aantal van zijn meer dan uitstekende Franse gerechten zelf te bereiden. Dit alles tegen de achtergrond van het Zuid-Franse landschap met zijn vele middeleeuwse dorpen  met smalle straatjes en pittoreske markten zoals Villefranche de Rouergue.

Wanneer: 8 – 15 juni 2019

Waar: Camping Le Clapas in Castelmary en omgeving Albi.

Kosten thematische cultuurvakantie: €265 p.p. (excl. verblijfs- en reiskosten).

Wilt u zich aanmelden voor de cultuurvakantie of meer informatie over bijvoorbeeld de verblijfskosten, dan kunt u via onderstaand formulier contact opnemen met Camping Le Clapas.